Resursbrist

Hej !

Jag har problem med min sons skola, de vägrar inse hans svårigheter med hans autism, de vägrar resurs för läraren anser att han inte behöver det trots att han hade resurs hela tiden i förskoleklassen och på fritids det året han gick det men nu i ettan behöver han inte?

Min son har vid tidigare tillfälle smitit från skolan på morgonen, sprungit i bara strumpor hemåt för att leta efter mig, de ringde aldrig från skolan utan det var personal från förskolan som ringde då de såg honom springa på vägen i bara strumpor hemåt, jag var på väg till min skola och fick vända hemåt med bilen o åka för att leta efter honom.

Det finns ingen som tar emot honom på morgonen utan jag själv måste gå med honom upp i klassrummet och avlämna honom där vilketbger honom panik för han vill inte bli lämnad alls, han är väldigt fäst vid mig.

I förmiddags så var det ändå droppen då jag kom med honom till skolan vid 10:30 då vi hade varit hos tandläkaren på morgonen, det var dags för lunch, min son ville absolut inte bli lämnad , han hade panik och var jätteledsen, ingen tog emot honom och försökte få honom trygg så att jag kunde gå, han smet ut från skolan och det enda hans läsare sa var “jag måste gå och äta nu om jag ska hinna”

Jag kämpade med honom till matsalen men så fort jag gick så sprang han efter mig och skrek i panik, ingen lärare kom efter.

Till slut så lämnade vi matsalen och jag gick med honom upp, fick honom inte stanna hos sina kompisar, han tyckte att alla tittade på honom så han vart rädd och ledsen.

Till slut kom hans fröken upp sa “jag har satt din mat inne på fritids, nu måste jag gå in i klassrummet och ta hand om dina kompisar”, jag fick med honom till klassrummet, jag försökte lämna klassrummet tre ggr men han skrek efter mig och tredje försöket så sprang han efter mig ut och iväg till kapprummet för att ta på skorna, ingen lärare som följde efter.. Där stod vi i 5 minuter o väntade…

Nu hade det gått över en timme, jag sa till min son att ta på skorna för nu skulle vi gå hem… Sen gick vi hem!

Min sons ögon var helt rödsprängda av tårar och paniken han fick av att jag skulle lämna honom, han skrek hela tiden på skolan att han vill ha en som går med honom hela dagarna, dvs en resurs, han säger att han saknar sin gamla resurs.

Vi håller på att knäckas, vi har flera barn varav ett till som utreds, vi känner oss inte alls säkra att lämna honom på skolan, det finns inga rutiner för honom och ingen trygghet alls!

Vi överväger nu att skolvägra honom för hans psykiska och fysiska mående för han mår inte bra av den här situationen i skolan!!

Det håller inte längre och vi har haft problem med skolan sen han började ettan i höstas, funkade bra då han gick förskoleklassen och hade resurs.

Hjälp?!

2013-11-05

Med vänlig hälsning//xxxxx

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.