Men då räckte det

Efter valet kommer verkligheten: kortsiktighet fortsätter äventyra framtiden!

När man tar del av den sk demokratiska processen så är det tydligt att dumheterna bara etiketteras om så att förvirring förhoppningsvis ska ta det sjunkande skeppet ytterligare ett nedskärningsår längre in i framtiden. Ansvaret för barn och unga i Göteborg ligger fortfarande (o)tryggt placerat mitt mellan stolarna kommun och SDN.

Kommunen försöker kasta dimridåer över situationen genom påstådda satsningar men sanningen är den att förskola, skola och fritidsverksamhet kommer att få stryk igen 2011!

Pengar till SDN betyder inte pengar till barnen. ”Satsningar” på skola/fritids och särskilt förskolan är rent bedrägeri eftersom det är de verksamheter som har minst skydd i lagstiftning och som hittills fått sina tillgångar konfiskerade i budget-balansens namn i så stor utsträckning att inte bara det pedagogiska uppdraget fått stryka på foten utan vad vi nu ”förhandlar” om är barnens överlevnad. Enorma barngrupper! Förvar! Barnens utveckling störs i förskolan (socialt samspel, koncentration, språk, HJÄRNORNA TAR STRYK) och fimpas sedan över i grundskolan för att kanske stämplas med en diagnos OCH INTE FÅ HJÄLP ENS DÅ! De barn som HAR särskilda behov redan innan kontakt med barnverksamhet råkar naturligtvis än mer illa ut.

Låt oss hoppas att 2011 blir året då föräldrar och alla andra medborgare fullständigt tappar tålamodet med den etablerade barnmisshandelspolitiken och gör det till en vana att ringa, söka upp eller maila kommunalråden regelbundet och bara ställa frågorna:Vad gör ni? Är det bra i barnperspektiv?

Poängen med att kontakta politikerna är att göra det tydligt att vi bryr oss och att det är politikernas jobb att finna och genomföra vettiga förändringar. För den intresserade politikern så kan Barnverket Göteborg redogöra för forskningsrön, rapporter, utredningar och lagstiftning som dagens hantering strider emot (bl.a. stora grupper ökar smittspridning och försämrar psykisk hälsa samt elevernas resultat). Vi har även förslag på vad som skulle vara bra att göra (exv barnkonsekvensanalyser, nytänk inom investeringar, satsa-tidigt-istället-för-att-betala-sent-budget).

De barn och ungdomar som växer upp nu ska befolka våra gator och arbetsplatser, våra familjer, ja hela vår framtida verklighet. Vi måste satsa på dem! Med drygt 1,2 MILJARDER i överskott 2010 så finns det resurser! Riv upp, gör om, gör rätt nu!

Camilla Tängman
Barnverket Göteborg
www.barnverket.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.