Göteborg

Barnverket Göteborgsföräldrar är en lokal avdelning hos den nationella föräldraföreningen Barnverket, ett partipolitiskt obundet nätverk av föräldrar och andra vuxna som engagerar sig för förbättringar i verksamheterna förskola, skola och fritids.

Barnverket Göteborgsföräldrar bildades hösten 2009 (under namnet Göteborgsföräldrar mot nedskärningar, detta byttes för ett år sedan) när föräldrar från olika stadsdelar började samarbeta i protesterna mot nedskärningsbeslut och missförhållanden i förskola, skola och fritidsverksamhet. Det vi framförallt vände, och vänder, oss emot är den utbredda bristen på barnperspektiv och långsiktighet. Det står vackra ord om barnens bästa i politikernas dokument men i verkligheten så görs inga barnkonsekvensanalyser och hur barnen mår, deras utveckling och behov mm, behandlas rätt och slätt utan värde när kommunens/stadsdelarnas tjänstemän räknar och politikerna röstar ja.

Här kommer kortsiktigheten in. Det finns nämligen klara och tydliga besked kring vad som är kostsamt i längden, mänskligt som ekonomiskt, och det är att låta barn fara illa under uppväxten. Och barn far illa av saker som alltför stora barngrupper/klasser, alltför höga ljudnivåer, dålig mat, få och smutsiga toaletter, stressade vuxna och kamrater, för få stadiga relationer, brist på anpassning och stöd, brist på tid och brist på trygghet.

Barnverket Göteborgsföräldrar vill se långsiktiga satsningar och vi vet att det är möjligt. Vi har utvecklingspsykologiska, pedagogiska, ekonomiska, juridiska, etiska och många andra skäl att hävda det. Inte minst skälet att vi är barnens föräldrar och har ansvar för dem.

Välkommen att delta

Medlemskap i Barnverket (gratis) och här kan du regitrera dig. På hemsidan kan du också läsa en del om vad vi gör och när det är möten för den som har möjlighet.

Kontakta oss: goteborg@barnverket.nu
Bli medlem:  www.barnverket.nu

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.