Kungsholmen

Det gäller Kungsholmens grundskola vid Fridhemsplan i Stockholm. Det är en grundskola för barn mellan 6-12 år och utbildningsnämnden har fattat beslut om en utbyggnad av Kungsholmens grundskola. Skolan skall evakueras för en renovering och inte minst utbyggnad på samma plats, vilket betyder att från dagens ca 500 elever ska det bli plats för ca. 1155 elever. Det gäller med andra ord småbarn som slussas direkt från förskola till grundskola med 1100 elever!!!!!!

Utbildningsministern är oroad för att kunskapen hos skolbarn blir allt sämre. Som förälder till två små pojkar tänker jag; Hur kommer det att påverka mina barn när de börjar grundskolan att gå i en skola med över 1100 elever vad gäller inlärning, social och psykologisk utveckling, inlärning, möjligheten att bli sedd, mobbningsrisker m.m.?

Skolgården kommer att bli något större, men ej i den takten som det blir nu skolbarn på gården. Forskningen säger mig att det inte är optimalt för barnen…
Se videoklipp här: http://www.svt.se/nyheter/regionalt/abc/fordubblat-antal-elever-pa-kungsholmenskola-vacker-protester

Oroad förälder Patricia Toledano

Små barn får betala priset för stadens politik

Stockholm växer och behovet av nya skolplatser är stort både på Kungsholmen och i andra delar av staden. Just nu fattas många lika panikartade beslut runt om i Stockholms stad där små barn får betala priset för stadens politik som under många år endast fokuserat på bostadsbyggande snarare än långsiktigt hållbara livsmiljöer där man även planerar för skolor, förskolor och idrottsanläggningar.

Underlaget för beslut saknar dessutom helt konkreta lösningar för hur man tänker sig lösa frågor kring raster, trängsel i matsal, trafiksituationen runt omkring samt hur den psykosociala miljön påverkas av storskaligheten.

Artikel om utbyggnaden i Lokaltidningen Mitt i Kungsholmen:
http://epaper.mitti.se/epaper_miik/20130604/index.html

Namninsamling och Facebookgrupp

Namninsamling mot jätteskola i Stockholms innerstad:
www.skrivunder.com/protestkungsholmensgrundskola
Följ arbetet på Facebook

Kontaktperson: Gabriella Ahlberk
E-post: gabriella.ahlberk@live.se
Tel:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.