Lokala styrelser – ett demokratiprojekt med ringar på vattnet

Förskolan och skolan är uppbyggda kring barnen och deras utveckling och lärande. För att utveckling och lärande ska ske krävs att verksamheterna ges ordentliga förutsättningar, samt att de resurser som verksamheten tilldelas förvaltas på ett så bra sätt som möjligt. Lokala styrelser utgör en fantastisk möjlighet för såväl föräldrar och pedagoger, som för lokala makthavare att få insyn och delaktighet i de pedagogiska verksamheternas reella förutsättningar att klara sina uppdrag.

Denna nätverkscirkel vänder sig till de som är intresserade av att fördjupa sig i de demokratidiskussioner som är förknippade med lokala styrelser och i de positiva följder för såväl barn/elever, pedagoger, ledare, föräldrar och politiker som ett aktivt styrelsearbete kan ge. Cirkeln är således ämnad att ge lite extra ”kött på benen” för de som är intresserade av att starta upp en lokal styrelse.

Kopplat till nätverkscirkeln är ett grundmaterial som kan användas som utgångspunkt för de nätbaserade diskussionerna. Detta material är indelat i fyra delar:

I – Demokratiteori och uppkomsten av lokala styrelser i Sverige.

II – Demokratiska fördelar för samtliga inblandade aktörer.

III – Lokala styrelser och dess koppling till styrdokumenten.

IV – Pedagogernas viktiga roll i styrelsearbetet.

Vid intresse för deltagande i nätverkscirkeln, var vänlig kontakta Mira Hansson på mira.hansson@barnverket.se.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.