Goda exempel fritids

Här kommer vi att fylla på med goda exempel på fritidshem:

 • som arbetar efter styrdokumenten.
 • är en del av skolans pedagogiska helhet.
 • där barn, föräldrar och personal är nöjda med verksamheten.

Tipsa oss gärna på goda exempel – skolan@barnverket.nu

Vi kommer här på hemsidan att redovisa alla goda exempel och dessa får även använda sig av vår märkning Goda exempel fritidshem på t ex hemsida eller annat material.

Goda exempel fritidshem

 • Olaus Petriskolan, Örebro
  Skolans hemsida
  “Vi fritidspedagoger kände efter flera års ”förlamning” när barngrupperna blev större och större och vår energi gick åt att prata stora barngrupper, dålig personaltäthet, dålig samverkan osv att vi ville något annat. Vi ville utveckla arbetet på fritids som ju är vår huvudsakliga arbetsuppgift på skolan. Efter diskussioner med våra lärarkollegor föddes idéen med verksamhetsgrupper.”
 • Fritidshemmen Kastanjen och Linden vid Kyrkskolan i Täby
  www.taby.se/kyrkskolan
  “Som förälder tycker jag att arbetet på Kyrkskolan i Täby Kyrkby funkar bra. De finns där vid evenemang på kvällar också. Ställer alltid upp. De är med i utbildningen och hjälper till i klasserna.”
 • Fritidshemmen Skogen och Berget vid Ormbergsskolan i Luleå.
  Skolans hemsida
  “Ormbergsskolans fritidshem arbetar kontinuerligt med att utveckla sin verksamhet. Under de senaste åren har vi fokuserat på att utveckla verksamheten för de äldre barnen.”

Grattis alla goda exempel!

Fritidshem med “Guldstämpel”

Bland alla fritids ute i landet som är goda exempel så finns det naturligtvis en del som nått extra långt i sitt kvalitetsarbete. Vi kallar dem Goda exempel fritidshem Guld. För att nå den nivån så måste man uppfylla de kvalitetskrav som Barnverket ställt upp och som redovisas på den här sidan. Där hittar du även mer information och motiveringar för våra “guldexempel”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.