Sätt gränser för barngruppernas storlek menar experterna

I en debattartikel i GP den 2 juni 2103 skriver författarna till boken “Anknytning i förskolan” Anders Broberg (professor i klinisk psykologi, Göteborgs universitet), Malin Broberg (docent i psykologi, Göteborgs universitet) och Birthe Hagström (fil. dr i pedagogik och utvecklingsledare, Malmö) bland annat att det behövs minimimått vad gäller gruppstorlek och personaltäthet i förskolan.

De menar också att samhällsekonomiska beräkningar visar att en investering i god förskoleverksamhet är ekonomiskt lönsamt, speciellt för barn från resursfattiga miljöer. I artikeln skriver de även att på såväl regerings- som riksdags- och kommunal nivå, är det dags att ta ställning till hur förskolan ska få de resurser som krävs för en uthålligt fungerande verksamhet av tillräckligt god kvalitet.

Du läser hela artikeln på GP hemsida här.

Det här är en viktig artikel som visar på vikten av att minska barngruppernas storlek på förskolor i landet och att de som är drabbas värst är de yngsta barnen.

Vi i Barnverket håller med experterna och det märks på många håll i landet just nu att fler och fler föräldragrupper fått nog och protesterar på olika sätt. Du hittar några av dessa protester här på vår hemsida bland nyhetstexterna och under informationen från Barnverket lokalt.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.