Barnen och Brommaflyget frågar politikerna

Inför valet i september vill Barnen och Brommaflyget, ett lokalt nätverk under BARNverket,  att väljarna ska veta var de politiska partierna står i förhållande till Brommaflyget och hur de ser på barnens arbetsmiljö och studiero i förskola, skola och på fritids . De har därför i dagarna skickat ut ett brev till politikerna med  frågor som till exempel:

1. Hur ser du och ditt parti på att minst 8 000 barn i förskola, skola och fritids i Stockholm befinner sig under Swedavias bullermatta med gränsvärde 55dBA? Denna bullermatta sträcker sig från Kungsholmen till Nälsta. Ytterligare tusentals barn berörs på en sträcka från Farsta till Viksjö. Fokusera i ditt svar särskilt på hälsa, lärande och säkerhet. 

2. Tycker du och ditt parti att det är viktigt att göra riskbedömningar ur ett barnhälso- och lärandeperspektiv i samband med kraftiga ökningar av tung flygplanstrafik över Stockholm? 

3. Tycker du och ditt parti att barnens arbets- och utvecklingsmiljö, buller, säkerhet, luftföroreningar och lärande är viktigt att prioritera när det gäller utökningen av flygrörelser och tunga plan på Bromma flygplats? 

Se fler frågor och läs brevet i sin helhet här.

 

Barnen och Brommaflyget, se vår hemsida här

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.