Var är BarnHälsoPerspektivet inom svenskt skolväsende? BARNverket träffar barnminister Maria Larsson den 16/1.

Barnverket är liksom många andra nu mycket oroliga för barns och elevers förutsättningar för att Må Bra och utveckla hälsa inom skolväsendets verksamheter; förskola, skola och fritidsverksamheter. Många föräldrar hör nu av sig till Barnverket och berättar om allvarliga brister i barnens arbetsmiljö och om okunskap och dålig förståelse för barn som individer med kropp och sinnen samt en känslig hjärna i utveckling, som påverkas av sin miljö.

Det i en tid när många varningsklockor ringer – pedagoger och föräldrar över hela landet slår larm om alvarliga brister i verksamheterna, skolresultatet sjunker och barn och ungas hälsa försämras.

Därför skrev Barnverket i höstas ett brev, Alla barn ska ha rätt att må bra i sin dagliga miljö, till fem ministrar, utbildningsminister Jan Björklund, förskoleminister och biträdande utbildningsminister Maria Arnholm, socialminister Göran Hägglund, barnminister Maria Larsson samt arbetsmarknadsminister Elisabeth Svantesson, med önskan om ett möte.

Av dessa fem ministrar har vi nu fått möjlighet att träffa barnministern, Maria Larsson. Övriga fyra ministrar har tackat nej.

Mötet med Maria Larsson blir den 16 jan, där BARNverket kommer att lyfta följande punkter:

  • Vad är ett barn?
  • Värdegrunden
  • Föräldrainflytande
  • Barns psykiska och fysiska behov
  • Systematiskt arbetsmiljöarbete med riskbedömningar ur ett barnhälsoperspektiv

Vill du, till mötet med Maria Larsson, skicka med oss dina egna erfarenheter och förslag till förbättringar när det gäller föräldrainflytande och barns arbetsmiljö, psykiska och fysiska, så är vi tacksamma för dina synpunkter. Du kan skicka dessa till samordning@barnverket.se.

Det går också bra att nå oss på telefon 0706 – 30 85 45.

Hälsningar
Föräldraorganisationen BARNverket

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.