God jul och gott nytt år!

BARNverket önskar er alla en God jul och ett Gott nytt år!

Under 2018 har vi fortsatt att lyfta fram vikten av ett barn- och elevhälsoperspektiv inom skolväsendets verksamheter, samt behovet av förebyggande riskbedömningar och konsekvensanalyser i dess utvecklingsarbete. Vi har lagt extra stort fokus på barngruppsstorlekar, digitaliseringen, betygssystemet och kunskapskraven, samt barnens fysiska lärmiljöer, inne och ute. Våra barn ska ges de bästa möjliga förutsättningar för utveckling, hälsa och lärande!

BARNverket ser ett stort behov av tvärvetenskaplig kompetens vid utvecklingsarbete som rör barn. Inte minst behöver skolväsendet använda den medicinska och psykologiska kunskap som finns om barn, med deras känsliga kroppar, sinnen och hjärnor under utveckling. Det gäller digitaliseringen, barngruppsstorlekarna och inte minst vid ny-, om- och tillbyggnationer av förskolor och skolor. Man behöver planera för lek och rörelseglädje, sinnesutveckling, säkerhet, samt rum för återhämtning och vila för hjärnan. Det gäller att göra rätt från början – våra barn går inte i repris!

BARNverket vill tacka alla som vi under året varit i kontakt med: myndigheter, politiker och tjänstemän på alla nivåer, media, lärarförbund, elevorganisationer, bransch- och patientorganisationer, forskare och experter inom området barns arbetsmiljö och hälsa, medicin och psykologi – samt förstås föräldrar, pedagoger, skyddsombud och personer inom elevhälsa som delgett oss sina erfarenheter. Tack för ett gott samarbete – för barnens bästa!

Inför 2019 hoppas vi att tillsammans med vårt nätverk kunna intensifiera vårt arbete, på högsta nivå, för barns rätt till att må bra och utvecklas i en hälsofrämjande och säker miljö!

BARNverket önskar nu er alla en riktigt härlig och nedstressad Jul och Gott Nytt År

Julia Niklasson Hydén

Ordförande

Föräldraorganisationen BARNverket

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.