Seminarium om barnfrågornas plats i opinionsbildningen

samba_opinionSAMBA (samarbete för barnen) bjuder in till ett seminarium som belyser barnfrågornas plats i opinionsbildningen den 24 september, kl 13.00 – 16.30 i Medborgarhuset Stockholm.

Ungdomsarbetslöshet och skolfrågor debatteras flitigt i media, men de bakomliggande faktorerna, såsom ökade klyftor, ökad boendesegregation och ojämlik resursfördelning och effekterna av dem för just barn, tas sällan upp i den politiska debatten. Det är istället framförallt frivilligorganisationerna på barnområdet som får lyfta frågorna utifrån dessa perspektiv.

Mot bakgrund av den negativa samhällsutvecklingen vill SAMBA under det kommande året bidra till ökad diskussion och ett ökat engagemang för barns villkor i samhället. Detta seminarium är startpunkten för detta arbete.

I seminariet kommer vi ha medverkan från olika intressenter; riksdagens tvärpolitiska barngrupp, forskningen, framtidsspanarna, opinionsundersökarna, media, med flera.

Ur programmet

  • Utsatta barns situation och villkor. Utredare Anna Nyman, SCB.
  • Opinionsbildningen av barns utsatthet; svenska folkets inställning och kunskap om frågor kopplade till barns villkor. Professor Henrik Oscarsson, SOM.
  • Forskning som bedrivs med anknytning till opinionsbildningen av barns utsatthet.
  • Forskningssekreterare Ulla Kihlblom, FAS och professor Bengt Sandin, Tema Barn, LIU.
  • Opinionsundersökningar av barns villkor. Opinionschef David Ahlin, Ipsos.

Fri entré (en avgift på 200 kr tas ut vid senare avbokning än två dagar före seminariet)

Plats: Medborgarhuset, T-bana Medborgarplatsen Visa karta

Anmäl dig på Sensus hemsida här. (Senast 13 september)

Barnfrågor i opinionen (inbjudan som PDF-fil)

SAMBA är en intressegemenskap av organisationer och enskilda personer, som på olika sätt arbetar för och med barn. SAMBA vill höja samhällets prioritering av barn och ungdomar, och bidra till att insatser görs för att förhindra att barn hamnar i fattigdom och utanförskap. Ju tidigare samhället agerar desto bättre för barnen och desto mindre blir kostnaderna för samhälle.

Barnverket är medlem av SAMBA.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.