Dags för den stora partiledardebatten om barn och unga, 26 augusti på Kulturhuset i Stockholm

Kampanjen “Kraftsamling för barnen” bjuder in till partiledardebatt om barn och unga på Kulturhuset i Stockholm den 26 augusti 2010. Var med och lyssna och delta i debatten.

På Rum för barn i Kulturhuset i Stockholm står väckarklockan som räknar ner till en partiledardebatt som ska äga rum 26 augusti 2010, en månad före valet. Debatten ska handla enbart om barn och unga. Den första i sitt slag. Klockan installerades den 23 april 2009 i samband med en utfrågning av riksdagens tvärpolitiska barngrupp.

Varför en kraftsamling för barnen?

Problemen är stora (250.000-350.000 svenska barn far illa eller riskerar att hamna utanför) därför krävs det samlade insatser. Vinsterna är enorma om vi lyckas rädda barn från margi-nalisering genom tidiga insatser. Ett enda utanförskap kan kosta samhället 10 miljoner extra.
En brottskarriär kostar mångdubbelt mer.

Några av de konkreta målsättningar som vi har satt upp är: Barnkonsekvensanalyser ska göras inför alla samhällsbeslut. Ett välfärdsindex för barn bör införas. Varje barn måste få möjlighet att uppnå skolans mål.

För att komma dit behöver vi driva opinion genom att väcka tankar, förändra attityder och påverka prioriteringar.

  • det lönar sig att satsa på barnen
  • alla vinner på att alla barn får bra och värdiga liv
  • barn som inte har värdiga liv skall vara i fokus; de glömda
    barnen, barn till missbrukare, barn som inte klarar skolan

Mer information på Sambas hemsida.

Ny bok för politiker och beslutsfattare

Ta parti för barnen är en bok i pocketformat som SAMBA och Kraftsamling för barnen har tagit fram för att göra barn och unga synliga i samhällsdebatten. Boken vänder sig till politiker och beslutsfattare och tar bland annat upp ökade klyftor, skola och barnomsorg, ungas inflytande, barn och unga med funktionsnedsättning, föräldraskap, barn som behöver särskilt stöd.
Redaktörer: Ingrid Sillén och Jane Morén

Ta parti för barnen kommer att delades ut på Almedalsveckan men kan också beställas från SAMBA för 40 kr + porto. OBS nedsatt pris!

Läs mer om boken och hur du beställer den!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.