Medlemsbrev från Barnverket, mars 2012

Innehåll:

 • “Fritidshem Guld” till Flamman i Lycksele!
 • Barnverket får stärkt stöd av Skolverket
 • Namninsamlingen mot stora barngrupper på Fritids. Skriv på och sprid!
 • Barnverkets seminarium om Lokala skolstyrelser med föräldrar. 23 mars, Medborgarhuset, Stockholm.
 • Barnverkets Riksmöte 2012. 24 mars, ABF-huset, Stockholm.
 • Almedalen 2012, arbetsgrupp.
 • Medlemsvärvning. Fortsätt värva nya medlemmar. Kom ihåg att det är GRATIS att ansluta sig!

Hej!

I detta mejl berättar vi några roliga nyheter. Vi inbjuder också alla till Stockholm 23 och 24 mars; till ett seminarium om lokala föräldrastyrelser och till Riksmöte 2012. Vi hoppas att Barnverkets framgångar hittills under året kan inspirera fler medlemmar att ta aktiv del i arbetet. Välkomna!

Vårvinterhälsning från, Barnverkets samordningsgrupp

“Flamman” har tilldelats Barnverkets utmärkelse “Fritidshem Guld”!

Mycket roligt att berätta är att vi fått in många kandidater till “Goda Exempel”. Extra roligt att en av kandidaterna kvalificerat sig för “Guld” och därmed uppfyller alla kvalitetskriterier Barnverket satt upp för ett bra Fritidshem! Den 29:e feb var det fest på fritidshemmet Flamman och vi fanns på plats vid Furuviksskolan i Lycksele och överlämnade ett gulddiplom. Lokala media uppmärksammade händelsen stort. Grattis till Flamman! Läs allt om utmärkelsen här!

Obs! Bidra med fler kandidater till Goda Exempel: Fritids@barnverket.se

Barnverket får ökat statsanslag 2012!

Skolverket tilldelar Barnverket 350000 kronor i statsbidrag för 2012, vilket är 100000 kr mer än för 2011. Vi är mycket glada för det och ser det som ett erkännande av vårt arbete för att organisera och kanalisera föräldraengagemang på förskola, skola och fritids. Anslaget innebär att vi nu kan driva våra frågor vidare med ökad kraft, och nå ut till fler föräldrar!

Stöd namninsamlingen mot stora barngrupper på fritidshem!

“Föräldrar och fritidspedagoger mot stora barngrupper på fritids” är en facebook-grupp som startats. Barnverket välkomnar, deltar och stöder givetvis initiativet! Vi uppmanar alla att sprida namninsamlingen till alla ni känner och förstås, skriv under direkt: http://namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=6225

Seminarium om lokala föräldrastyrelser 23/3, kl. 14-17, Medborgarhuset

Välkomna till Sensus lokaler, plan 4 i Medborgarhuset, Medborgarplatsen, i Stockholm fredag 23/3 klockan 14.00!

 • Barnverket presenterar sitt arbete med lokala styrelser; tillbakablickar och framtidsvisioner
 • Varför är lokala styrelser bra och viktiga? Befintliga lokala styrelser delar med sig av sina erfarenheter och synpunkter.
 • Hur fortsätta utbyta erfarenheter, skapa kontakter och stimuleras till fortsatt arbete och engagemang för lokala styrelser och föräldrars delaktighet? Föredrag om vikten av att främja uppbygglig verksamhet och om möjligheten att ”göra skillnad”, gruppdiskussioner och summering.
 • Gemensamt restaurangbesök, för alla som vill med.

Anmälan: foraldrasamverkan@barnverket.se

Barnverkets Riksmöte, 24/3 10.00-16.30, ABF-huset, Sveavägen 41

Som medlem har Du stor möjlighet att påverka Barnverkets arbete! Hjärtligt välkomna! På riksmötet fastställs Barnverkets inriktning för arbetet 2012. Årsmöteshandlingar kommer läggas ut på www.barnverket.se senast en vecka innan mötet. En ny samordningsgrupp ska väljas. Vill du nominera någon? Hör av dig till valberedningen: valberedning@barnverket.nu

Anmälan: samordning@barnverket.se

Reseersättning utgår för medlemmar till Riksmöte (24/3) och seminarium (23/3).

Almedalen 2012. 1 – 8 juli i Visby

Barnverket planerar att delta för tredje året i rad i Almedalen. Vill du delta i planeringen? Hör av dig med tankar, önskemål, frågor mm om Almedalen till oss! samordning@barnverket.nu

Fortsätt att värva medlemmar till Barnverket!

Förutom kravet från Skolverket att vara förening då man ansöker om bidrag så finns även kravet på ett ökande antal medlemmar. Vi måste värva nya medlemmar och de medlemmar vi har måste nyregistrera sitt medlemskap årsvis. (En påminnelse om att det är dags att omregistrera sig kommer via mejl automatiskt innan tolv månader gått).

Medlemskap är gratis och man registrerar sig snabbt och enkelt här på Barnverkets hemsida. På hemsidan finns också medlemsvärvningsmaterial att ladda hem.


Avsändare: Barnverket – ett nätverk av föräldrar, engagerade vuxna, andra nätverk och föreningar, som vill förbättra barns villkor i förskola, skola och skolbarnomsorg.
E-post: samordning@barnverket.nu Webbplats: www.barnverket.nu

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.