Medlemsbrev från Barnverket, oktober 2011

Innehåll:
  • Höstträff i Barnverket 30 oktober, i Gamla Stan, Stockholm
  • Skolforum 31/10 – 2/11 –  besök Barnverkets monter, fri entré
  • Skolforum 31/10 – 2/11 –  hjälp till i arbetet
  • Rikskonferensen Barnen och Samhället 28-29 november, Fryshuset
  • Efterlyses: Bra Fritidsverksamhet
  • Medlemsvärvning. Förnya ditt medlemskap varje år.

Hej!
Här kommer info om några aktuella händelser i Barnverket. Vi hoppas på att få träffa flera av Er i något sammanhang framöver. Vi påminner också om Bra Fritids och om Medlemskap. Vi behövs allihop!

Varma hälsningar!
Barnverkets samordningsgrupp

Barnverkets Höstträff i Gamla Stan, Stockholm, sön 30/10 kl 10.00-16.00

Ett informellt diskussions- och arbetsmöte dit alla Barnverkare är välkomna! Vi samlas i Gamla Stan en söndag för att diskutera Barnverkets inriktning och arbete framöver.Mötet är en möjlighet att ta del av, påverka och komma in direkt i Barnverkets arbete på riksnivå. Vi behöver alltid förstärkningar så tveka inte att komma, Just Du!

Resebidrag kommer att utgå för höstmötet (billigaste rimliga färdsätt). Vi bjuder på lunch och fika. (Mötet sker dagen innan Skolforum startar, att delta i bägge aktiviteter är alltså möjligt).

Anmäl dig här: samordning@barnverket.se

Besök Barnverket på Skolforum! Fri entré.

Skolforum, på Stockholmsmässan i Älvsjö, 31 okt – 2 nov, är Nordens största mötesplats för skolutveckling. Barnverket satsar i år på att delta med egen monter för första gången. Vi hoppas nå ut med våra budskap till många aktörer på detta sätt. Vi lyfter våra prioriterade frågor, bl.a. Fritids och Föräldrasamverkan, samt informerar om Barnverket och värvar medlemmar. Passa på att komma förbi och prata en stund och ta del av vårt material!

Följ denna länk för registrering av biljett: 
Läs mer om Skolforum på http://www.barnverket.nu/?p=1636

Arbeta för Barnverket på Skolforum!

För att bemanna vår monter i tre dagar behövs personer som vill hjälpa till! Anmäl ditt intresse och gör en enkel insats för Barnverket. Ett kul sätt träffa andra barnverkare och att hinna lära känna varandra mer. Dessutom erbjuder mässorna många intressanta seminarier och utställningar att ta del av. Några timmar, en halv eller en hel dag kan man stå i montern. Anmäl dig: samordning@barnverket.se

Rikskonferensen Barnen och Samhället 28-29 november, på Fryshuset

Barnverket är medarrangör också i år för konferensen som genomförs fr.a. av SAMBA. I år kommer vi ansvara för en programpunkt om Fritidshemmen och måluppfyllelsen på måndag em. 28/11. Hela måndagen kommer handla om skolan och erbjuder många intressanta föreläsningar.

Program och anmälan: http://www.barnverket.nu/wp-content/uploads/2011/09/Rikskonf2011b.pdf

Efterlyses alltjämt: Bra Fritidsverksamhet!

I september efterlyste vi Goda Exempel vad gäller fritidshem på svenska skolor och vill fortsatt ha fler! På hemsidan vill vi samla positiva exempel – visa på dokumentation över hur det kan vara, hur det är när Fritidshemmen är en del av skolans pedagogiska helhet och när personalen kan arbeta efter läroplanens intentioner. Sen undrar vi förstås om de få BRA exempel vi fått beror på att det är så illa att det inte finns några bra fritids alls? Eller har Du bara glömt att skicka in ditt tips? Vi tar tacksamt emot. Sänd ett mejl och berätta, sänd in ett dokument eller en länk till skolans hemsida.

Vi behöver Er hjälp! Fritids@barnverket.se
Läs mer om Barnverkets arbete med Fritidsfrågor här

Registrera ditt MEDLEMSKAP NU – och VÄRVA NYA MEDLEMMAR

Förutom kravet från Skolverket att vara förening då man ansöker om bidrag så finns även kravet på ett ökande antal medlemmar. Vi måste värva nya medlemmar och de medlemmar vi har måste registrera sitt medlemskap varje år.

Medlemskap är gratis och man registrerar sig snabbt och enkelt här på Barnverkets hemsida. På hemsidan finns också medlemsvärvningsmaterial att ladda hem.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.