Medlemsbrev från Barnverket, september 2010

Innehåll:

 • Kallelse till extra Riksmöte 2 oktober i Göteborg
 • Aktiviteter under sommaren
 • Almedalen
 • Uppmaning till medlemsvärvning
 • Valet 2010

Kallelse till extra Riksmöte 2 oktober i Göteborg

Härmed kallas till extra riksmöte i Göteborg, med anledning av beslutande om sammanslagning av föräldranätverket och föreningen Stöd Barnverket till Föreningen Barnverket.

Tid: lördagen den 2 oktober 2010 kl 12-16:30.

Plats: Folkets Hus, Järntorget, Göteborg

Agenda:

 • Mötets öppnande och mötesformalia
 • Presentation av ny organisation och förslag till stadgeförändring för ny förening (se hemsidan för förslag till stadgeförändring)
 • Beslut om ny organisation och nya stadgar till nya föreningen
 • Presentation av eventuell ny styrelse till nya föreningen
 • Eventuellt val av ny styrelse
 • Mötets avslutande
 • Fika
 • Eftermöte: inspirations- och nätverksträff

Aktiviteter under sommaren

I sommar har Barnverket funnits med i många engagerande och intressanta sammanhang. Utfrågning av riksdagspartierna (finns att läsa på hemsidan), medverkan i Almedalen, debatterande och inte minst givande samtal och möten med nya barnverkare från olika delar av landet.

De växande protesterna mot missförhållandena i förskola, skola och fritids har nu mot slutet av sommaren äntligen slagit igenom rikspolitikens skal och de sista veckorna innan valet verkar bli full av utspel både i kommuner och på riksnivå.

Via 5 minuter för barnen (Barnverkets kampanjsajt) har över 300 mail skickats till Sveriges kommuner från engagerade medborgare. Många kommuner har svarat och på 5 minuter för barnens Facebook-grupp (eller i forumet på Barnverkets hemsida) finns tillfälle att dela med sig och kommentera för den som vill.

En tid efter valet kommer 5 minuter för barnen att genomgå en make-over för att föra fram barnperspektivet och kampen för framtiden på ett nytt sätt men med samma grunder. Den som har förslag, önskemål eller andra tankar kring detta kan gärna maila till: kampanjledning@5minuterforbarnen.se

Almedalen

I år gjorde Barnverket sin lobbyistiska debut på Gotland och under Almedalsveckan. Det är ett helt unikt tillfälle att lyssna till föredrag och ställa frågor till paneler innehållande allehanda politiska högdjur och proffstyckare. På plats tog vi chansen att ställa frågor och intervjua personer som jobbar med barn- och skolfrågor. Efter tre intensiva dagar från tidig morgon till sen kväll lämnade vi ön efter att ha gjort tydliga avtryck på flera seminarier.

Uppmaning till medlemsvärvning

Förutom kravet från Skolverket att vara förening då man ansöker om bidrag så finns även kravet på ett ökande antal medlemmar.

Så nu räcker det inte med att vi vet att de omkring oss håller med om att det är viktigt och riktigt att vi engagerat oss i hur barnen har det i förskola, fritids och skola, nu behöver vi be dem visa sitt ställningstagande genom att skaffa medlemskap!

Medlemskap är fortfarande gratis och man registrerar sig snabbt och enkelt på Barnverkets hemsida. Vår förhoppning är naturligtvis att alla våra sympatisörer nu ska strömma in för att stötta barnperspektivet. För att hjälpa detta strömmande på traven så är det en allmän uppmaning att berätta om Barnverket, ge vänner och bekanta adressen till hemsidan och på alla sätt och vis försöka hjälpa till. Familj och vänner ligger nära till hands men den som vill kan också gärna bege sig på möten, skriva i lokaltidningen eller på annat sätt uppmärksamma möjligheten att bli medlem.

Valet 2010

I Barnverkets valkampanj så

 • presenterar vi partiernas svar på våra frågor. Läs och ta sedan själv ställning för barnens bästa i valet!
 • har vi satt ihop en debattartikel utifrån detta, som finns på hemsidan för nedladdning att fritt använda.
 • kommenterar och följer vi fortlöpande på hemsidan valdebatten om förskolan, fritids och skola.

Barnverket 9 mars

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.