BARNverket önskar träffa stadsutvecklingsminister Mehmet Kaplan

Foto: Kristian Pohl/RegeringskanslietMånga oroliga föräldrar har hört av sig till BARNverket när det gäller barnens arbets- och utvecklingsmiljö i förskola, skola och på fritids i samband med att städer växer.
BARNverket har nu kontaktat stadsutvecklingsminister Mehemet Kaplan med önskan om ett möte:

”Föräldraorganisationen BARNverket skulle gärna vilja träffa stadsutvecklingsministern Mehmet Kaplan, så snart som möjligt.

BARNverket har de senaste åren fått många signaler, som nu accelererar bland annat i Stockholm, från föräldrar som är oroliga för sina barns utveckling, hälsa och lärande samt säkerhet i samband med stadsutvecklingen. Exempel som föräldrarna lyfter är yta, luft och buller i inne- och utemiljön.

BARNverket har noterat att det tycks finnas ett systemfel i samhället, där riskbedömningar saknas ur ett barnhälsoperspektiv. Som exempel visade BARNverket på systemfelet då Barnen och Brommaflyget, ett lokalt nätverk under BARNverket, kunde lyfta fram att inga aktörer runt Bromma flygplats hade tagit hänsyn till barnen och bullerforskningen och gjort riskbedömningar ur ett barnhälsoperspektiv i samband med uppgradering av flygplatsen till en Cityflygplats dec 2013.

BARNverket skulle nu gärna vilja träffa stadsutvecklingsministern Mehmet Kaplan, för att diskutera
– barns behov för utveckling, hälsa och lärande
– riskbedömningar ur ett barnhälsoperspektiv när det gäller stadsutvecklingen
– föräldrars oro för barnen här och nu

Vår utgångspunkt är att barn har kropp, sinnen och en känslig hjärna i utveckling, här och nu, som påverkas av rörelse och samspel och hälsofrämjande miljöer ur ett barnhälsoperspektiv.”

Nu hoppas BARNverket på svar från stadsutvecklingsministern.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.