Flamman i Lycksele är Sveriges bästa fritidshem

Barnverkets första utmärkelse för ”Goda exempel fritidshem Guld” går till Lycksele!

– ”Fritidshemmet Flamman vid Furuviksskolan i Lycksele är just idag Sveriges bästa fritidshem!” , säger Robert Bratt i föräldranätverket Barnverket som imorgon (29/2) överlämnar utmärkelsen till Flamman på plats i Lycksele.

Läs mer om våra goda exempel fritidshem guld och låt dig inspireras av Flamman goda arbete här på våra specialsidor.

Flamman vid Furuviksskolan i Lycksele är ett gott exempel på ett fritidshem värt guld! De tilldelas härmed Barnverkets utmärkelse ”Goda exempel fritidshem Guld”!

Motiveringen lyder:

“Genom att ständigt utveckla verksamheten och ta till vara barns olika behov och erfarenheter har Ni på Flamman skapat ett fritids dit barnen längtar och där föräldrar, personal och skolledning känner stolthet. Ni har samtidigt visat att fritidshemmet är en viktig del i skolans helhet. Flamman uppfyller samtliga kvalitetskrav Barnverket ställer på ett fritidshem. Barnverket anser därför att fritidshemmet Flamman på Furuviksskolan är ett gott exempel med guldkant.”

Barnverket driver frågan om kvalitet på fritidshemmen som ett högprioriterat delmål i arbetet för höjd kvalitet, större likvärdighet och ökad måluppfyllelse i skolan. Som ett led i kampanjen för fritids presenterar Barnverket på sin hemsida www.barnverket.se en samling av goda exempel på fritidshem av hög kvalitet.

En exklusiv utmärkelse i Goda Exempel utgörs av kategorin “Fritidshem Guld” som ges fritidshem som uppfyller de kvalitetskriterier Barnverket har specificerat med utgångspunkt i vad vi menar krävs för att verksamheten skall motsvara vad Skollagen och Läroplanen för grundskolan, förskoleklassen och fritidshemmet föreskriver att fritidshem skall erbjuda. I Sverige 2012 kommer inte många fritidshem ens i närheten av att uppfylla kriterierna.

Genom att lyfta fram de goda undantagen vill vi inspirera fler skolor, kommuner och huvudmän att tänka om och återupprätta fritidshemmen i Sverige till det som fritids en gång var tänkt att vara; trygga goda platser för omsorg, utveckling och lärande för skolbarn upp till 12 års ålder.

Läs mer:
Goda exempel fritidshem
Goda exempel fritidshem guld
Presentation av  av Fritidshemmet Flamman – vår första guldvinnare

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.