Kommunal bjuder in till seminarium om fritidshemmen den 22 oktober

Kommunal bjuder  in till ett seminarium om fritidshemmen. Bakgrunden är en ny rapport från Kommunal som kommer att lanseras på seminariet. Rapporten belyser situationen på fritidshemmen och hur denna har förändrats de senaste 30 åren.

Rapporten lyfter även vad fritidshemmens uppdrag är och hur väl detta uppfylls samt fritidshemmens betydelse för barnen, personalen och samhället i stort.

Kommunal har också gjort en större opinionsmätning där föräldrar med barn på fritidshemmen fått svara på frågor om deras syn på verksamheten. Även fokusgrupper och intervjuer med personal har genomförts.

Tid: 22 oktober klockan 09:15 – 11:00

Plats: Kommunals förbundskontor, Hagagatan 2, Stockholm

Program

09:15 Kaffe och smörgås serveras.

09:30 Seminariet börjar med en kort genomgång av resultaten i Kommunals rapport. Kommunals utredare Ulrika Lorentzi håller i denna del.

09:45 Samtal med två personer som jobbar i verksamheten. De får reagera påresultaten i rapporten och också vittna om deras syn på verksamheten.

10:00 Paneldiskussion med Annelie Nordström, ordförande Kommunal,Anna Ekström, Generaldirektör Skolverket samt politiker från alliansen och socialdemokraterna.

10:50 Avslutande kommentarer av Annelie Nordström.

11:00 Slut.

Samtalsledare är Cecilia Garme.

Anmälan sker till irene.engstrom@kommunal.se senast den 15 oktober 2012.

Information finns även på Kommunals Facebook.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.