Lärarnas Riksförbund anmäler Stockholms stad till Arbetsmiljöverket

Huvudskyddsombudet på Lärarnas Riksförbund (LR) Stockholms avdelning har anmält Stockholms utbildningsförvaltning till arbetsmiljöverket den 15/10 2012

Under flera år har det kommit tecken på att lärare mår dåligt, känner av stress med sömnsvårigheter som följd mm och de har nu tröttnat på den allt sämre arbetsmiljön för lärare. Barnverket ställer sig bakom det steget som Lärarnas riksförbund har tagit och välkomnar den process som arbetsmiljöverket nu drar igång.

 Anmälan gjordes på grund av att facket nu dagligen får in rapporter om lärare med sömnproblem, om lärare som går ner i tjänst för att orka med arbetet och om lärare som lider av stress till följd av ökad undervisningstid och allt fler nya arbetsuppgifter. Barnverket vet att liknande förhållanden råder i många kommuner.

Vi får nu åtskilliga signaler på att barns och föräldrars stress den senaste tiden har ökat på grund av större barngrupper, stressad personal, färre personal,  minskad kontinuitet med vuxenkontakter och ökade krav. Dessutom ökar bedömningar och kartläggningar i förskola, skola och på fritids för att se om barnen passar in i mallen.

Barnverket vill härmed lyfta frågan: Hur mår barnen i denna arbetsmiljö?

Vi uppmanar föräldrar och andra vuxna som värnar alla barns hälsa, arbetsmiljö och lärande i förskola, skola och på fritids att skriva under Barnverkets upprop:

Nationellt upprop för barns och ungdomars arbetsmiljö

Läs hela anmälan från Lärarnas Riksförbund här:
LR anmälan till skolinspektionen


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.