På torsdag, 15 mars, får Lotta Edholm ett stort paket med röda snören

Ett stort paket med röda snören

[Pressmeddelande från namninsamlingen]

Kommunal och Lärarförbundets namninsamling för ökade resurser till fritidshemmen i Stockholms stad kommer att lämnas över till skolborgarrådet Lotta Edholm i Stadshuset, torsdag 15 mars kl. 15.00. En rejäl bunt namn med ett rött sidenband runt och med en förklaring vad vi vill åstadkomma.

Över 3 200 föräldrar och anställda har ställt sig bakom kraven på att minska barngruppernas storlek och genomföra en höjning (på minst 10 %) av pengen för varje inskrivet barn så att personaltätheten kan höjas.

För oss är frågan enkel: Föräldrar har rätt att kräva en god kvalitet på fritidshemmen. Personal måste få bättre förutsättningar för att kunna ge barnen trygghet och en meningsfull fritid. Nya skollagen med ny läroplan ställer högre krav på verksamheten.

I många år har fritidshemmens långsamt rustats ner. Nu växer missnöjet och kravet på förbättringar ställs direkt till beslutsfattarna i utbildningsnämnden i Stadshuset. Föräldraföreningarna FISS (Föräldraalliansen i Stockholm stad) och Barnverket ger stöd och har på sina hemsidor länkar till namninsamlingen på nätet.

Program torsdag 15 mars

1)    Kl. 14.00. Massmedia har möjlighet att intervjua och diskutera med fackliga företrädare för Lärarförbundet och Kommunal. Vi är på Hantverkargatan 3 J kvarteret alldeles bredvid Stadshuset.

2)    Kl. 15.00. Vi tågar iväg till Stadshuset och överlämnar namnlistorna till skolborgarrådet Lotta Edholm och gör ett uttalande.

Vi hoppas att massmedia uppmärksammar vår aktivitet.

Välkomna!

Kontaktpersoner:
Ingvar Jordås, Kommunal
Tel: 08-508 33 567

Annette Englund, Lärarförbundet
Tel: 08-508 33 529

Pressmeddelande 2012-03-13

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.