Politikerna i Göteborg lyssnade på protesterna

Ett hundratal föräldrar och engagerade personer demonstrerade på tisdagskvällen mot förslaget att dra in 21 tjänster på skolorna i Majorna-Linné och flytta 500-600 elever. Barn och föräldrar samlades på Järntorget och efter tal och repetition av slagord marscherade man iväg mot stadsdelsnämndens möteslokal vid Tredje Långgatan.

  • Vi anser att förslaget strider mot den nya skollagen och vi anser att stadsdelsförvaltningen saknar det barnperspektiv som skall genomsyra den här typen av förändringar, säger Ann Nolin som är förälder och aktiv Barnverket Göteborg.

Efter att ha lyssnat på argumenten så beslöt politikerna i stadsdelsnämnden att satsa ytterligare fyra miljoner kronor av det egna kapitalet för att rädda de 21 jobben.

  • Vi tycker att barn och föräldrar har helt rätt och vi sade nej till tjänstemannaförslaget, säger Marie Louise Hänel Sandström (M), förste vice ordförande i SDN Majorna-Linné till Göteborgs Posten.

Läs mer: Göteborgs Postens nätupplaga

Du kan även läsa mer om Göteborg här på hemsidan eller kontakta Barnverket i Göteborg om du vill veta mer om vad som händer.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.