Föräldrar i Årstadal protesterar mot tillfälliga barackskolor

I DN 27/4 kräver nätverket Skolplanerna i Årstadal en snabbare lösning bristen på skolplatser i Stockholm. ”Fem år i barackskola är en evighet för våra barn”

De säger till DN att det är dålig planering. “Väntan på en ny skola i Årstadal kommer att ta minst fem år och under tiden tvingas barnen gå i baracker. Det kallas tillfällig lösning, men för en sexåring som ska börja skolan kan fem år vara en evighet. Vi kräver en ­snabbare lösning, säger företrädare för nätverket Skolplanerna i Årstadal till DN”.

De menar att problemet är brist på matsalar, gymnastiksalar, skolbibliotek, musiksalar, slöjdsalar. Problemet är vart man går undan med barn som behöver lugn och ro. Problemet är hur den pedagogiska kvaliteten upprätthålls. Problemet är hur man under sådana omständigheter rekryterar och behåller personal. Problemet är avsaknaden av långsiktighet. Problemet är hur barnen har det.

Läs hela artikeln från DN här.

Namninsamling för ändrade skolplaner i Årstadal

Skriv även under namninsamlingen “Ändra skolplanerna i Årstadal”.

Namninsamlingen kräver att bygget av en ny skola i Årstadal blir klart tidigare än planerade 5 år.
De kräver under tiden en temporär lösning som innebär:

  • Placering i närområdet
  • Miljömässigt acceptabel
  • Integration med de högre klasserna för förskoleklasserna

Barnverket jobbar för bättre arbetsmiljö för barn och ungdomer

Vi i Barnverket har tidigare här på hemsidan tagit upp artiklar om skolmiljön betydelse för barnens utveckling och hälsa. Du kan äve läsa mer  i artikeln om att brister i skolmiljön hindrar inlärningen 4 april 2013. Dessutom kan du stödja vårt upprop för barn och ungdomars arbetsmiljö genom att skriva under här på hemsidan.

Gör din röst hörd – skriv under vårt upprop för barn och ungdomars arbetsmiljö

Barnverket har sedan en tid ett Nationellt upprop för barns och ungdomars arbetsmiljö här på hemsidan. Vi riktar oss till utbildningsministern Jan Björklund, Sveriges Regering, Riksdag och huvudmän för förskolor och skolor!

Barnverket kräver att arbetsmiljölagstiftningen omfattar och tillämpas på alla barns och ungdomars arbetsmiljö, på samma sätt som för vuxna.

Skriv under vårt upprop här så gör du din röst hörd och hjälper oss i kampanjen.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.