Medlemsbrev från Barnverket december 2010

Stora barngrupper ger antibiotikaresistens!

Minska storleken på förskolors barngrupper och du kommer också att minska spridningen av antibiotikaresistenta pneumokockbakterier i hela samhället. Det visar Diana Karlsson vid Högskolan i Skövde i sin doktorsavhandling. Med en återgång till 1985 år nivåer på barngruppernas storlek i förskolan (13,4 barn) minskar smittspridningen av pneumokocker i samhället med 82 %.

Läs mer om hur resistenta bakterier i förskolan…

Barnverkets kampanj www5minuterforbarnen.se bär frukt

Malmös rödgröna styre vill pröva en ny tanke: Att satsningar på barn i riskzonen bokförs som långsiktiga investeringar, något Barnverkets kampanj, 5 minuter för barnen, haft som paroll. När man gör en stor infrastruktursatsning som Citytunneln accepterar man en hög kostnad initialt. Man räknar med att det betalar sig på sikt. Men när det gäller sociala beslut ska alla verksamheter bära sina kostnader på ett år. ”Jag tror att vi behöver tänka mer långsiktigt och se vad det kostar att låta bli att göra sociala investeringar”, säger Malmös Socialkommunalråd Katrin Stjärnfeldt Jammeh.

Läs mer…

Barnverket Göteborg uppvaktar Nyamko Sabuni

Engagerade föräldrar i Göteborg tog chansen att öga mot öga ställa frågan till den nya och ansvariga regeringsledamoten Nyamko Sabuni: varför kan ni inte lagstifta om mindre barngrupper i förskola och på fritids?

Läs mer om hennes svar här…

Barnverket förnyas – ny samordningsgrupp vald

Ett led i förnyelsen av Barnverkets organisation är att slå ihop nätverket och föreningen Stöd Barnverket. I oktober på det extrainsatta riksmötet togs de nödvändiga besluten för att gå Skolverket till mötes och numera är Barnverket en förening.

Läs mer…

Riksmötet 2011 kommer att hållas i Stockholm den 9 april kl 9-15

Utförligare program och information om plats kommer längre fram.

Tipsa dina vänner om medlemskap i Barnverket

Psssst, uppmana gärna dina vänner och bekanta att registrera sig på vår hemsida. Skicka denna länk vidare där man kan registrera sitt medlemskap:

Här nyregistrerar man sig…

Medlemskap i Barnverket är avgörande om vi ska kunna göra förskolan och skolan bättre för barnen.

Inom kort kommer vi även att skicka ut ett mail om aktivering av ditt medlemskap för 2011, där du endast behöver klicka på en länk för att aktivera.

TACK!…hälsar barnen 🙂

Barnverket – ett nätverk av föräldrar, engagerade vuxna, andra nätverk och föreningar, som vill förbättra barns villkor i förskola, skola och skolbarnomsorg.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.