Medlemsbrev från Barnverket oktober 2012

Det funkar!
Ett rop på hjälp att hitta Sveriges uppfinningsrika barn!

Fick ett mail från Hjärnkontorets programledare Beppe, som bad om hjälp att få in filmer av barns uppfinningar till Barnkanalens nya program Det funkar. Sprid gärna detta vidare till andra föräldrar och pedagogisk personal, och alla andra som har med uppfinningsrika barn att göra!

Beppe skriver så här:

Hej Du som jobbar med uppfinningsrika barn!

I den senaste säsongen av Hjärnkontoret introducerade vi en ny programdel, Det funkar! Programmet gick ut på att barn fick skicka in sina egna uppfinningar.

Och – det funkade! Det blev en sådan succé att Det funkar! kommer tillbaka som ett helt nytt, alldeles eget program i Barnkanalen efter jul. Ett program som hyllar och uppmärksammar barns uppfinningsrikedom.

Men för att vi ska kunna göra det behöver vi hitta massor av barn som har uppfunnit kluriga grejer. Antingen hemma eller i skolan. Kan du hjälpa oss att hitta dem?

Tanken är att barnen skickar in en film där de visar upp sin uppfinning, och sedan kommer jag, Beppe Singer, ut och hälsar på hemma hos några av barnen. Tillsammans tittar vi närmare på deras härliga uppfinningar.

Programmet spelas in redan i höst, så ju snabbare ni skickar in era bidrag, desto större är chansen att vi kan komma ut och hälsa på just er!

Vill du veta mer? Gå in på www.svt.se/barnkanalen/det-funkar/ där kan du också ladda upp filmerna!
e-post: detfunkar@svt.se

Telefon: 070 340 15 55 (numret går till producenten Mattias Barsk)

Hoppas vi hörs! Glada hälsningar,

Beppe Singer och gänget bakom Det funkar!

Höstmöte i Stockholm den 28 oktober

Det finns fortfarande plats kvar till vårt höstmöte den 28 oktober, i Stockholm. Läs mer om höstmöte här.

Tycker du det låter intressant att vara med och driva förändring inom förskola, skola och fritids anmäler du dig enkelt genom att maila samordning@barnverket.se eller på vårt Facebook-event: https://www.facebook.com/events/405846866137906/

Har du inte möjlighet att närvara fysiskt, får du gärna följa oss på Twitter. Du hittar oss som @Barnverket och vi lovar att twittra under hela höstmötet! Hoppas att vi ses, antingen fysiskt eller virtuellt!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.