Stoppa neddragningarna på fritids

I en debattartikel i Gefle Dagblad 20 augusti och Kristianstadsbladet kräver Barnverket, Fritidspedagogik.se och ett antal fritidspedagoger att neddragningarna inom fritidshemmen stoppas. Situationen är akut och vi måste få hjälp med att sätta stopp för orimliga nerdragningar, besparingsbeting och resursfördelningar skriver vi debattartikeln.

“Skollagen säger bland annat att utbildningen inom skolväsendet SKA vara likvärdig inom varje skolform och inom fritidshemmet oavsett var i landet den anordnas. Alla barn och elever SKA ges den ledning och stimulans som de behöver i sitt lärande och sin personliga utveckling.”

Läs hela debattartikeln och gå gärna in och kommentera på Gefle Dagblads hemsida.
Läs debattartikeln i Kristianstadsbladet.

Barnverkets arbete

Här på  Barnverkets hemsida kan du läsa mer om vårt arbete för  ett bättre fritids. Vi har även en uppmärksammad kampanj för goda exempel fritids där vi i februari kunde dela ut det första goda exemplet med guldstämpel till fritidshemmet Flamman i Lycksele. Ett fritids som uppfyller Barnverkets kvalitetskrav på ett fritidshem.

Vi har även sedan i somras en pågående nationellt upprop för barns och ungdomars arbetsmiljö i förskola, skola och fritids. Läs mer och skriv under vårt upprop direkt på vår hemsida.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.