Medlemsbrev från Barnverket april-juni 2012

Innehåll:

  • Barnverket har ny samordningsgrupp
  • Ett bra verktyg från SVT pejl
  • Barnverkets upprop för barnen
  • Vi drar till Almedalen igen
  • Lärarmyteriet

Barnverket har en ny samordningsgrupp

Barnverket fick vid det senaste riksmötet i april nya medlemmar i SG. Den utomordentligt värdefulle Ulf Jederlund klev av för att ägna sig mer åt fritidsfrågor specifikt inom Barnverket. In kom Helena Roth från Malmö, Ann Nolin från Göteborg och Åse Lundblad från Nynäshamn. Helena är ordförande i föräldraföreningen för Videdalskolan i Malmö och Ann är en av de starka krafterna i Göteborg som motsätter sig nedskärningarna i staden. Åse sitter med i föräldrastyrelsen i Tallbackaskolan i Nynäshamn. Sedan tidigare är Martin Fredin med i samordningsgruppen som ordförande och Gunilla Niss som Kassör.

Ett bra verktyg från SVT Pejl

SVT har sedan ett tag haft en sida på webben där de fokuserar mer på hur det står till med lärartäthet, klass-storlek mm. Det är ett värdefullt verktyg i kampen för en bra miljö för barnen. Använd det för att ta reda på hur det står till med lärartäthet, storlek på elevgrupper mm.

Kolla in http://pejl.svt.se/skola/

Barnverkets upprop för barnen

Som många andra känner vi en stark frustration för den bristande arbetsmiljö som många barn har i förskola, skola och på fritids. Därför har vi startat ett upprop för barnens arbetsmiljö. Vi önskar att du hjälper oss att knuffa upp den här frågan i det mediala solljuset genom att 1: skriva under och 2 sprida vidare till alla du känner. Det är fullt möjligt att påverka i det långa loppet om vi går samman.

Du hittar uppropet och mer information här: http://www.barnverket.nu/?page_id=2161

Vi drar till Almedalen igen

Under 4 dagar kommer vi dels att genomföra seminarier och dels gå runt och samtala med alla bra och dåligt pålästa personer kring läget i förskolan, skolan och på fritids. Har du vägarna förbi är du förstås varmt välkommen att delta vid seminariet. Det kommer att handla om barns arbetsmiljö och vem som tar ansvar för denna fråga. Torsdag 5 juli finns vi på högskolan på Gotland mellan klockan 13.30-15. Läs mer på http://www.barnverket.nu/?page_id=2489

Lärarmyteriet

Ett av de senaste samarbeten vi startat upp är tillsammans med ett nätverk som kallar sig lärarmyteriet. Det är ett nätverk som består av upprörda lärare som inte tänker säga upp sig utan en fajt. Läs bloggen på http://lararmyteriet.wordpress.com/

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.