Barnverkets kampanjsajt utmanar Sveriges kommuner att följa Norrköpings exempel

Barnverkets kampanjsajt 5 minuter för barnen, www.5minuterforbarnen.se, gör det inte bara lätt för allmänheten att påverka utan har nu även ett konkret förslag på vad kommunpolitikerna bör göra för att investera i vår framtid.

Norrköping först med social investeringsfond

Kampanjen 5 minuter för barnen fokuserar nu på det faktum att Norrköping är först ut bland Sveriges kommuner med att upprätta en social investeringsfond. Norrköping visar politiskt ansvarstagande genom att konkret prioritera investeringar i barn och unga!

Det var i juni 2010 som Norrköping tog beslut om att i ett första försök satsa på att investera 34 miljoner i framtiden. Att satsa långsiktigt på barn och unga är inte bara klokt, det är gott handhavande av skattepengar.  Sveriges föräldrar anförtror sina barn till förskola, skola och fritids varje dag. Det minsta krav vi kan ställa är att kommunerna gör allt de kan för att förvalta det förtroendet väl.

5 minuter för barnen efterlyser att fler kommuner följer i samma spår och uppmanar allmänheten att kontakta kommunerna genom ett färdigskrivet mail. Läs mer om Norrköpings investeringsfond och påverka din kommun att följa det här goda exemplet på vår kampanjsajt www.5minuterforbarnen.se.

www.5minuterforbarnen.se drivs frågan om hur tidiga satsningar i förskola, skola och fritidsverksamhet kan räknas hem i långsiktiga vinster både mänskligt och ekonomiskt. Gör din röst hörd. Det tar inte mer än 5 minuter. Maila via www.5minuterforbarnen.se!

För frågor kontakta Barnverkets kampanjledare Camilla Tängman och Martin Fredin på kampanjledning@5minuterforbarnen.se.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.