Protestlistan mot stora barngrupper lämnad till regeringen

Nu är protestlistan om kräver stopp för de stora barngrupperna och låg personaltäthet överlämnad till regeringen. Det är 2 000 barnskötare, förskollärare, psykologer som skrivit under uppropet. Vi har tidigare skrivit om initiativet som startades av föräldrar i Årsta här på på hemsidan.

Det var i tisdags, den 9/11, som förskolepsykologerna Gunilla Niss och Birgitta Lidholt och föräldrarna Kajsa Heinemann och Tobias Rydström personligen var vid regeringens utbildningsdepartement för att lämna över uppropet. Det ville lämna det direkt till den förskoleansvariga ministern Nyamko Sabuni. I stället fick de träffa hennes statssekreterare Amelie von Zweigbergk. Det hade även med sig artiklar, böcker och argument för varför det måste lagstiftas om barngruppers storlek.

Enligt rapport från gruppen var responsen “sådär”. Men kampen om att lagstifta om tak på barngruppernas storlek har bara börjat hälsar de. Både Gunilla och Kajsa är med i den nyligen valda samordningsgruppen för Barnverket så räkna med att vi kommer att höra mer från det här arbetet som vi kämpat för länge i Barnverket.

Läs gärna mer om mötet på utbildningsdepartementet i Kommunalarbetarens nätupplaga som hade en reporter på plats under mötet på utbildningsdepartementet.

Mer information:
Artikel tidningen Kommunalarbetaren
Uppropets hemsida – http://upprop.nu/MNLU
Insändare i allehanda.se (Örnsköldsvik)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.