Arbetsmiljön för barn i förskolor ska ses över

Det glädjande beskedet rapporterade Ekonyheterna idag torsdag. De fyra oppositionspartierna i riksdagens utbildningsutskott har gett regeringen i uppdrag att utreda hur fler delar av arbetsmiljölagstiftningen än idag ska kunna gälla på förskolor. En förstärkt arbetsmiljölagstiftning skulle enligt oppositionspartierna kunna påverka bland annat barngruppernas storlek, lokalernas utformning, ljudmiljön och hur förskolan hanterar smittskyddet, det vill säga vilka regler som ska gälla när barnen är sjuka.

Förslaget som utbildningsutskottet idag på förmiddagen har röstat igenom bygger på motioner från Vänsterpartiet och Miljöpartiet som Socialdemokraterna och Sverigedemokraterna stödjer.

Inte en dag för tidigt tycker vi i Barnverket som verkat och påverkat i den här frågan under flera år. Det är glädjande att se att oppositionspartierna håller sig till sina löften inför valet som vi presenterade i vår stora valundersökning. Notera att i den så meddelade även Kristdemokraterna att de skulle verka för arbetsmiljölagstiftningen i förskolan.  Nu hoppas vi också att utredningsarbetet går snabbt så att förslaget kan genomföras så fort som möjligt.

Läs mer på Nyheterna/Ekots hemsida

Läs mer om vad partierna sa i frågan inför valet 2010

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.