Sabuni vill införa "lex förskola"

I SVD idag (19 jan) står det att läsa om Nyamko Sabunis reaktion på missförhållandena i privata förskolor i Stockholm.

– Jag förstår föräldrarnas oro. Man ska kunna känna trygghet och förvänta sig mer i världens bästa skola. Här är det uppenbart att det inte har fungerat, säger hon till Svenska Dagbladet.

Det känns ju tryggt att hon verkligen tar avstånd för missförhållandena i privata förskolor men det finns ju samma missförhållanden i den offentliga verksamheten. Vi på Barnverket ställer oss frågande till hur det kan vara att så få personal från kommunala förskolor faktiskt figurerar i debatten, för de har väl inte munkavle? Eller är det så att de känner en oro för sina jobb de med? Dessvärre ligger nog alternativ två närmare sanningen. Vid ett flertal tillfällen har man kunnat höra “-det är bra att ni föräldrar ligger på och kritiserar för det kan inte vi i personalen göra…och säg inte att jag har sagt det här…”

Barnverket efterlyser en djup offentlig debatt om hur vi tillsammans bygger en förskola med vettiga förutsättningar. De som är bäst skickade att bedöma kvalitén är ju barnen och personalen.

En av dom har svårt att uttrycka sig, den andra vågar inte.

Läs hela artikeln på SVD.se:
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/sabuni-vill-ha-hardare-regler-i-barnomsorgen_5875551.svd

Ett förslag om “Lex Skola” var en av de viktiga punkter som vi Barnverket förde fram i vårt remissvar till den nya skollagen hösten 2009. Det är glädjande att konstatera att regeringen nu tagit till sig ett av våra förslag. Du kan läsa mer om vårt remissvar till nya Skollagen här.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.